![]() |
Nigdy nawet nie zastanawiałam się nad tym, gdzie i za ile można dostać produkty bez glutenu. Jakież było moje zdziwienie jak w osiedlowym spożywczaku nie było nawet chleba czy bułek bezglutenowych. Praktycznie wszystko co teraz jem, kupuję w sieci. Po pierwsze jest tam jednak taniej, a po drugie wybór różnego jedzenia jest naprawdę duży. Co do cen to niestety niskie nie są, na przykład za ćwierć kilograma chleba musimy zapłacić ponad 7 złotych. W ogóle nie wspominam o ciastach z cukierni, które potrafią kosztować krocie, przy czym ich smak jest mocno nieoczywisty. A czym jest właściwie ten gluten - https://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten ?
Dopóki nie jest mi gorzej, będę ciągnęła taką dietę, ale muszę przyznać, że czasem mi tęskno do zwykłej buły czy pajdy świeżego chleba z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz